Descriere

07.02.2018 19:57

Azotatul  sau nitratul de potasiu este o sursă unică de potasiu datorită valorii sale nutriționale și contribuției  la sănătatea și randamentul plantelor. Nitratul de potasiu prezintă proprietăți chimice și fizice dezirabile, integrate cu nevoile mediului  înconjurător.
Azotatul de potasiu depășește alte îngrășăminte pe bază de potasiu pe toate tipurile culturi . Nitratul de potasiu crește randamentele și îmbunătățește calitatea legumelor, a culturilor de câmp, a florilor și a fructelor.
Azotatul de potasiu este o sursă ideală de azot și potasiu pentru o nutriție optimă a plantelor.

 

Azotatul de potasiu are un impact pozitiv asupra următorilor parametri de calitate:

  -Dimensiunea fructului: dimensiuni mai mari și uniformitate crescută.
  -Aspectul fructelor: o culoare mai bună și fără pete sau semne neobișnuite de leziuni        mecanice sau orice semn de boală.

 -Valoare nutrițională: conținut mai ridicat de proteine, ulei, vitamina C etc.
 -Caracteristici organoleptice: aromă și gust îmbunătățite.
 -Perioadă de păstrare mai lungă.
 -Calitate adecvată a procesării pentru industrie.

 

Potasiul este necesar pentru a îndeplini multe funcții esențiale ale plantelor, cum ar fi activarea reacțiilor enzimatice, sinteza proteinelor, formarea amidonului și zaharurilor și reglarea fluxului de apă în celule și frunze. Adesea, concentrațiile de potasiu din sol sunt prea mici pentru a susține creșterea sănătoasă a plantelor.

Înapoi